Tjenester vi tilbyr til privatperson

Kontroll og utbedring av elektrisk anlegg

Vi gjennomfører kontroll av el-anlegg og leverer en tilstandsrapport av det elektriske anlegget med anbefalinger for forbedringer og utbedringer av eventuelle feil og mangler.

Det er eiers og brukers ansvar å holde i det elektriske anlegget i forskriftsmessig stand. Vi har den nødvendige kompetansen og kan hjelpe dere med både tilstandskontroll og utbedringene som det er behov for.

Belysning og styringssystemer

Vi tilbyr kvalitetsbelysning fra anerkjente leverandører og sørger for korrekt og sikker montering. Alt fra enkle lyspunkter til sofistikerte lys- og styringssystemer - både ute og inne.

Vi har lang erfaring og kan gi deg de gode rådene og den rette belysningen. Snakk med oss om dine behov så finner vi en belysning skreddersydd til deg.

Oppvarming

Norskprodusert strøm er miljøvennlig og fyringen gir lave klimautslipp. Elektrisk oppvarming er effektivt pga lavt energitap (all strøm som benyttes blir til varme) og gode muligheter for styring. I tillegg er elektrisk oppvarming det rimeligste å installere.

Vi kan kan tilby trygg installasjon og montering av tak- og gulvvarme, ulike typer panelovner og varmepumper

Ladestasjon til el-bil 

El-bilene har blitt svært populære i Norge de siste årene. Med el-bil får du lavere kostnader, bedre kjørekomfort og bidrar samtidig til reduserte utslipp og støy fra veitrafikken

Mesteparten av el-bil forbrukerene lader bilen i eget hjem over natten. Neste morgen er batteripakken fulladet og de kan kjøre avgårde uten å ha bekymringer for rekkevidde og å måtte lade andre steder.

Vi kan hjelpe deg å få en effektiv ladestasjon som sparer deg for utgifter og effektiviserer ladetiden hjemme. Hva er forskjellen på å lade gjennom stikkontakten i husveggen og lade gjennom en el-bil ladeuttak?

Kontakt oss, og vi forklarer deg alt.

Sikringsskap 

I sikringsskapet i huset eller leiligheten din finnes både hovedsikringer og sikringer for hver enkelt elektrisk kurs. Disse skal sikre at man ikke får overbelastning på det elektriske ledningssystem. Du vil også finne jordfeilbryter, overspenningsvern og en strømmåler i sikringsskapet.

Har du et mer moderne hus eller leilighet har du ganske sikkert automatsikringer. Dersom strømmen går kan man enkelt aktivere sikringen igjen. Dette i motsetning til eldre bygg hvor man fortsatt kan finne smeltesikringer i porselen som må byttes når de går.

Vi kontrollerer og skifter gamle sikringsskap eller installerer i nybygg. Er du usikker på om sikringsskapet ditt er i henhold til forskriftene er det bare å ta kontakt så foretar vi en kontroll. Sikringsskapet er det elektriske systemets «hjerte», og det er meget viktig at det fungerer optimalt.

Brannsikkerhet

Over halvparten av branner i privatboliger i Norge starter i det elektriske anlegget. Da sier seg selv at man må sørge for at det elektriske anlegget er i forskriftsmessig stand

Man må ikke være elektriker for å sjekke de mest åpenbare feilene i hjemme. De største brannfellene kommer av:

1. Sjekk tildtanden av faste kontakter. Ta ut de som står permanent i kontakten (Komfyr, kjøleskap, TV)

2. Kjenn med hånda om noen av sikringene i sikringsskapet er varme.

3. Ta ut alt småelektrisk utstyr når det ikke er i bruk.

4. Mobil-lader kan bli svært varme. Ikke lad over natten.

5. Vær våken. Ikke sett på tørketrommelen før du går til sengs. Ikke bruk frittstående oljeovner uten tilsyn.

6.Ikke bruk skjøteledninger ukritisk, så de blir belastet med for mange apparater. Ha nok kontakter.

7. Bak noen elektriske apparater kan det bli veldig varmt. Pass på at det er plass til luft for eksempel bak kjøleskapet.

8. Ikke nøl med å kontakte elektriker. Er det en bryter eller stikkontakt som kjennes varm ut, bør du ringe elektriker for at han kan vurdere om bryteren eller kontakten må skiftes ut.

9. Gamle hus. Overtar du et gammelt hus bør du få sjekket det elektriske anlegget for å få en oversikt over hvor mye belastning det tåler, og hva du være oppmerksom på.

Ta kontakt med oss dersom du skulle ha noen spørsmål, eller om du ønsker å bestille en elektriker.